Množení rostlin je hračka

Chtěli byste se naučit množit rostliny jednoduše a rychle? S použitím stimulátoru růstu je to hračka.

Jednou z nejjednodušších cest, které můžete při množení rostlin zvolit, je řízkování. Při řízkování z mateřské rostliny odebíráte část vrcholového výhonu. Nebojte se, rostlině tím nijak neublížíte. Co se týče řízku, ten zakoření v řádu několika týdnů. Pokud ale chcete být opravdu úspěšní a zdravý růst řízku si pojistit, doporučujeme Vám použít některý ze stimulátorů růstu. Probíhá to tak, že spodní část řízku bez listů do něj ponoříte a následně opatrně vložíte do substrátu. Pomocí stimulátoru růstu znatelně zrychlíte dobu zakořenění řízku. 

TIP..: Zkuste třeba Rooting Gel od ROOT!T, nebo Clonex Gel pro jednoduchou pomoc se zakořeněním.

Opravdu důležitým aspektem je také substrát. Nejvhodnější jsou mírně předhnojené mixy smíchané s perlitem, což jim dodá ideální vzdušnost. Doporučit Vám můžeme také jiffy, nebo sadbovací kostky, které se velmi snadno používají. Například takový Lightmix od Plagronu.

Dalším pomocníkem, kterým si můžete usnadnit práci, jsou skleníky či pařníky. K dispozici na trhu jsou také varianty s vyhříváním a termostatem, které Vám pomohou vytvořit skvělé podmínky pro růst rostlin.